Supa de ceapa cu branza Gruyere

Printeaza

Supa de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre, arpagic.

Ingrediente:Supa_de_ceapa_cu_branza_Gruyere

  • 4 cepe medii feliate subtire
  • 4 hasme feliate
  • un sfert de pachet de unt
  • o lingura de ulei de masline
  • o cana de vin rosu
  • o lingurita de sherry
  • o lingura de faina
  • 4 cani de apa sau supa de legume
  • jumatate de lingurita de piper
  • sare dupa gust
  • felii de ciabatta
  • felii de branza Gruyere
  • 2 arpagic tocat

 

Mod de preparare:

Incălziţi untul şi uleiul într-o oală, la foc mic. Adăugaţi ceapa $i haşmele şi gătiţi timp de 40 – 45 de minute, amestecând constant, până se caramelizează. Turnaţi vinul roşu şi sherry-ul. Adăugaţi făina şi amestecaţi bine, apoi apa, sare şi piper după gust.

Măriţi flacăra la mediu şi lăsaţi să fiarbă 10 minute. Feliile de pâine puneti-le într-o tavă pe hârtie de copt. Aranjaţi deasupra feliile de Gruyere si coaceti 2 minute la cuptor. Serviţi supa cu felii de ciabatta cu brânză şi arpagic tocat.

Supa de ceapa cu branza Gruyere

Supa_de_ceapa_cu_branza_Gruyere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. As vrea sa gust si eu o astfel de supa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.