Branza Gruyere

Printeaza

Branza Gruyere

Branza GruyereGruyere se numără printre brânzeturile cu cea mai largă utilizare culinară din lume. Dacă este de cea mai bună calitate, poate fi servită pe platou; ea este însă, de asemenea, un ingredient indispensabil pentru numeroase sosuri si sufleuri de brânză, îmbogăţind totodată gustul mâncării din cartofi numite gratin dauphinois.

Este originară din oraşul Gruyere, din cantonul elveţian Fribourg, unde se produce începând din secolul XII. Deşi o mare parte a producţiei avea loc Franţa, din 2001 a devenit appellation controlee. Brânza se fabrică din laptele vacilor elveţiene, iar numele ţării sale de origine este deseori imprimat pe coajă („Switzerland”, „Suisse” sau „Schweiz”).

Este o brânză presată şi fiartă, cu o textură fermă, uneori cu goluri foarte mici, alteori compactă (nu se compară în acest sens cu Emmenthaler). Are un gust delicat şi dulce, cu o pronunţată aromă de nucă, precum şi o consistenţă elastică şi netedă.

Se vinde într-un stadiu de maturare de patru luni – un an.


poate te intereseaza si:

retete

Branza Gouda

Gouda este una dintre brânzeturile care se produc în prezent în numeroase ţări, însă originalul provine din Olanda.

Branza Danish Blue

Branza Danish Blue

Brânza Roquefort, regina brânzeturilor albastre, a fost victima mai multor tentative de copiere de-a lungul vremii, nici una dintre ele nefiind mai explicită decât Danish Blue sau Danablu.

retete

Branzeturi celebre

CAŞ PROASPĂT – sortiment românesc, preparat în zonele montane din lapte de vasă, sau amestec de lapte de vacă şi oaie. Se face din lapte nepasteurizat, încălzit în care se adaugă cheag. EDAM – brânză olandeză, uşor sărată, fabricată dintr-un lapte foarte gras. Se comercializează sub forma unor bulete, sfere cu interior galben pal învelite […]

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/branza-gruyere html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.