Branza Halloumi

Printeaza

Branza Halloumi

Branza HalloumiHalloumi, o brânză semitare, albă, din lapte de oaie sau de capră, îşi are originea în Cipru, deşi se produce în cantităţi mari şi în Grecia.

Cu toate că este conservată în saramură, ca feta, ea are un gust sărat mult mai puţin agresiv, iar textura ei este ceva mai omogenă, comparabilă cu cea a unei feta sfărâmicioase.

Brânza produsă în Cipru este în mod tradiţional întinsă ca o foaie de aluat, amestecată cu frunze de mentă şi tăiată apoi în batoane.

Se vinde fie imediat după fabricare, fie învechită, însă niciodată după patru săptămâni. Unii producători industriali de Halloumi au început, în ultima vreme, să adauge şi lapte de vacă, pentru a scădea costurile de producţie, ceea ce contravine însă modului tradiţional de fabricare a brânzei.

Halloumi are o consistenţă aţoasâ, asemănătoare mozarellei, fiind din acest motiv o brânză ideală pentru a fi preparată la grătar $i servită ca antreu. înainte de folosire, este indicat să se spele cu apă, pentru îndepărtarea excesului de sare. în Cipru, brânza se mănâncă vara cu pepene, dar se foloseşte şi ca ingredient la diverse mâncăruri cu carne.

 


poate iti place si:

 

Branza Chevre de Montrachet

Branza Chevre de Montrachet

Diverse brânzeturi din lapte de capră se fabrică în Franţa, si toate au ca nume generic Chevre. Chevre de Montrachet este originară din departamentul Sâone-et-Loire din Burgundia

Branza Danish Blue

Branza Danish Blue

Brânza Roquefort, regina brânzeturilor albastre, a fost victima mai multor tentative de copiere de-a lungul vremii, nici una dintre ele nefiind mai explicită decât Danish Blue sau Danablu.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.