Sufleu de ciuperci cu ghimbir si maghiran

Printeaza

Sufleu de ciuperci cu ghimbir si maghiran din: ciuperci, chimen, mei, supa de legume, paine, ceapa, ulei, slanina, sare, ghimbir, maghiran, usturoi, parmezan, ou, piper.

 

Ingrediente: Sufleu_de_ciuperci_cu_ghimbir_si_maghiran

  • 400 g ciuperci de pădure
  • 2-3 linguriţe chimen măcinat
  • 300 g mei
  • 1,2 l supă de legume (rece)
  • 200 g pâine
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g slăninuţă împănată tăiată cuburi
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă ghimbir măcinat
  • 3 linguriţe maghiran
  • 3 căţei de usturoi
  • 150 g parmezan ras
  • 1 ou
  • piper

Mod de preparare:

Ciupercile se taie felii şi şe înăbuşă în puţină apă 10 min. Se spală meiul în două ape fierbinţi.

Se pune la fiert 1 l de supă, se adaugă meiul şi se fierbe cca 15 min. la foc moale.

Se taie cuburi chifla şi se lasă să se înmoaie în restul de supă. Se stoarce.

Se încinge uleiul şi se prăjeşte ceapa tocată cu slăninuţă 10 min. Se adaugă treptat condimentele şi se ia vasul de pe foc.

Se adaugă feliile de ciuperci şi se amestecă. Apoi se adaugă meiul, se amestecă şi se scurge restul de supă.

Când compoziţia se răcoreşte, se înglobează usturoiul tocat, chifla înmuiată şi 1/2 din cantitatea de caşcaval.

Se înglobează 1 ou bătut, sare şi piper. Se unge o formă de sufleu şi se repartizează compoziţia de mei.

Se presără restul de caşcaval şi se coace cca 30- 35 min. in cuptorul încins la 180 °C.

Se presară ceapă verde tocată înainte de servire.

Sufleu de ciuperci cu ghimbir si maghiran

Sufleu_de_ciuperci_cu_ghimbir_si_maghiran

Pofta buna!

 

 

 

retete

Sufleu de Păstârnac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.