Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola

Printeaza

Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola din: ulei de măsline, usturoi, ardei iute rosu, roşii prunişoare sau cherry, măsline, spaghete uscate, sare, piper, rucola.

Ingrediente:

  • ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 ardei iute roşu mic, uscat, după gust
  • 3 mâini bune de roşii prunişoare sau cherry, fără seminţe şi tocate mare
  • 1 mână bună de măsline zdrobite, fără sâmburi
  • 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 mâini bune de rucola, tocată mare

 

Mod de preparare:

Incingeţi o tigaie mare, adăugaţi vreo două linguri de ulei şi căliţi usturoiul şi ardeiul iute timp de 30 de secunde înainte de a adăuga roşiile şi măslinele.

Amestecaţi totul şi lăsaţi ingredientele să se mai prăjească încă vreo 4-6 minute. între timp, fierbeţi spaghetele în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“.

Roşiile vor îngroşa un sos minunat, prin care vor pluti şi nişte bucăţi bune şi proaspete.

Amestecaţi totul bine şi apoi adăugaţi pastele scurse.

Asezonaţi după gust. Adăugaţi frunzele de rucola tocate, amestecaţi rapid şi serviţi imediat pastele într-un castron mare.

Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola

Spaghete cu Fructe de Mare în Sos de Vin Alb

Spaghete cu Fructe de Mare în Sos de Vin Alb din: spaghete, fructe de mare, vin, usturoi, ulei, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Descoperă o rețetă care aduce briza mării direct în farfuria ta. Această rețetă rafinată, care combină fructele de mare proaspete cu un sos delicat de vin alb, este perfectă pentru o […]

Spaghete Carbonara: Tradiție și Gust

Spaghete Carbonara: Tradiție și Gust din: spaghete, pancetta, parmezan, oua, piper, sare. Spaghete Carbonara, o capodoperă a bucătăriei italiene, combină simplitatea ingredientelor de calitate cu rafinamentul tehnicilor culinare, oferind un fel de mâncare bogat și cremos. Această rețetă clasică, răspândită în inima Romei, se bazează pe un echilibru perfect între paste, guanciale, parmezan, ouă și […]

Spaghete de Dovlecel cu Sos Pesto: O Delicatesă Sănătoasă și Aromată

Spaghete de Dovlecel cu Sos Pesto: O Delicatesă Sănătoasă și Aromată din: dovlecei, frunze de busuioc, parmezan, nuci, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Spaghetele de dovlecel, cunoscute și sub numele de “zoodles”, reprezintă o alternativă sănătoasă și plină de nutrienți la pastele tradiționale. Combinându-i cu un sos pesto aromatic, plin de verdețuri, parmezan și […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.