Sarmale din piept de curcan

Printeaza

Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, orez, ceapa, bacon afumat, boia, cimbru, oregano, piper, marar uscat, sare, smantana, ardei iute.

Ingrediente:Sarmale din piept de curcan

  • 1 kg piept de curcan
  • 1 varza murata de circa 1 1/2 kg
  • 200 g orez
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe mari
  • 200 g bacon afumat
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura amestec cimbru si oregano
  • piper macinat
  • crengute de marar uscat
  • sare
  • smantana
  • ardei iuti

 

Mod de preparare:

Cu 2-3 ore înainte de a începe prepararea, scu­funzi în apă vasul roman.

Desfaci foile de varză, le îndepărtezi cotoarele şi nervurile mai groase şi le desărezi în apă rece, dacă e nevoie.

Pregăteşti foi de mărimea palmei şi toci resturile de foi.

Alegi orezul, îl speli în mai multe ape şi îl scurgi. Speli carnea, o tai în cuburi şi o dai prin maşina de tocat.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins, până devine transparentă.

Adaugi orezul, carnea măcinată, boiaua, cimbrul, oregano, piper şi sare după gust.

Impachetezi sarmalele şi le aşezi în vasul roman pe baza căruia ai pus crenguţele de mărar rupte în bucăţi, iar între ele pui felii de bacon afumat.

Acoperi sarmalele cu un strat de varză tocată, torni apă în vas şi le fierbi în cuptor, la foc mic, până când se înmoaie varza.

Le serveşti cu smântână, alături de ardei iute murat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.