Salata de vinete cu ardei gras, rosii si ceapa

Printeaza

Salata de vinete cu ardei gras, rosii si ceapa din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Salata de vinete cu ardei gras, rosii si ceapa

  • 2 vinete
  • 5 cepe
  • 4 ardei graşi
  • 6 roşii
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Separat, fierbi roşiile şi le dai prin sită. Ardeii îi coci, îi presari cu sare şi îi laşi într-o cratiţă cu capac, să se aburească. După 20 de minute, îi cureţi de pieliţă şi seminţe, apoi îi tai în felii subţiri.

Ceapa o tai mărunt şi o pui la prăjit, în ulei încins. Când se înmoaie, adaugi feliile de ardei, vinetele tocate, sosul de roşii şi laşi să fiarbă, la foc moale, amestecând continuu, ca să nu se prindă pe fundul cratiţei.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când este gata, laşi să se răcească, o aranjezi pe un platou, dându-i forma dorită şi o serveşti garnisită cu rondele de ardei cruzi şi felii de roşii.

Salata de vinete este deosebit de gustoasă cu un sos de usturoi, pe care îl poţi servi separat sau îl poţi amesteca cu salata.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.