Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline

Printeaza

Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline 

Ingrediente:Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline

  • 8 roşii
  • 250 g griş
  • 500 ml supă (din concentrat de legume)
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 100 g măsline negre
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Prepari o supă din 500 ml apă şi 2 cuburi de condiment. Pui grisul într-un castronel, apoi torni supa fierbinte şi laşi să se umfle timp de 10-15 minute. Intre timp, cureţi ceapa şi usturoiul, le toci, apoi le căleşti în ulei încins.

Adaugi grisul, potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci bine. Scoţi sâmburii măslinelor, le toci şi le adaugi în compoziţia de griş. Speli apoi roşiile, tai fiecăreia câte un căpăcel şi le scoţi miezul.

Le presari cu sare în interi­or şi le laşi 5-10 minute pe o farfurie să se scurgă, iar miezul rămas îl treci printr-o sită şi-l laşi deoparte. Umpli fiecare roşie cu pastă de griş şi le aşezi într-o cratiţă sau un vas termorezistent în care ai pus puţin ulei.

Torni peste ele miezul pasat şi le dai la cup­tor pentru 20 de minute. Când sunt gata presari verdeaţa tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.