Roşii umplute cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de rosii umplute cu: ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, smantana, patrunjel.

Ingrediente:Roşii umplute cu ciuperci

  • 7-8 roşii
  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 lingură orez
  • sare
  • piper
  • 150 g smântână
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Alegi roşii mijlocii rotunde şi de aceeaşi mări­me. Tai căpăcele în partea dinspre codiţe, fără să le desprinzi de roşii, după care le scoţi miezul cu linguriţa. Ciupercile bine spălate le tai mărunt şi le înăbuşi cu ceapa tocată, timp de 3 minute, în patru linguri de ulei.

Adaugi apoi orezul, sare, pi­per, pătrunjel tocat şi 4-5 linguri de apă. Le fierbi cu capac, la foc mic sau le dai la cuptor acoperite, până când orezul este fiert şi scade complet apa. Apoi umpli roşiile.

Le aşezi într-un vas uns cu ulei, cu miezul scos de la roşii pus de în jur împrejur. Pui pe fiecare câte o linguriţă de smântână şi le dai la cuptor 10 minute. Le serveşti calde, ornate cu pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.