Tocăniță de legume cu năut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, cartofi, rosii, naut, boia dulce, cimbru, sare, piper, verdeata. Este o mâncare sățioasă și gustoasă, plină de arome și culori, ideală pentru a fi savurată în sezonul rece sau oricând doriți o masă sănătoasă și echilibrată. Ingrediente: 1 lingură de ulei de […]
Retete de post: tocanita
PrinteazaRetete de post: tocanita din: cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 500 g cartofi
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ardei
- roşii în bulion
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii, îi spălăm şi-i tăiem în bucăţi mai mărişoare. Ii punem la fiert într-o oală.
Intre timp, curăţăm şi ciupercile de pământ, dacă este nevoie, le spălăm bine sub un jet de apă şi le tăiem în bucăţi mai mari.
Curăţăm ceapa şi ardeiul, le tăiem mărunt şi le punem la prăjit cu putin ulei.
Când ceapa s-a călit, se adaugă roşiile în bulion, după care prăjeala se adaugă la cartofi, care ar trebui să fie pe jumătate fierţi.
Se pune şi sare după care se adaugă şi ciupercile.
Lăsăm să fiarbă totul până când cartofii sunt aproape gata. Aprindem cuptorul.
Tocăniţa se aşază într-un vas tip yena. Introducem tocăniţa la cuptor până se rumeneşte.
Când e gata, o scoatem şi punem deasupra pătrunjelul mărunt tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocăniță de fasole roșie cu carnați
Tocăniță de fasole roșie cu cârnați din: fasole rosie, carnati, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru. Ingrediente: 500 g de fasole roșie 200 g de cârnați 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de usturoi, zdrobiți 400 g de roșii cubulețe (proaspete sau conservă) 2 linguri […]
Pofta buna!