Retete culinare: Ştrudel vienez

Printeaza

Ştrudel vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom, galbenus si suc de lamaie.

Ingrediente:

  •  400 g foitaj
  • 5 mere
  • 3 linguri cu stafide galbene
  • 4 linguri cu zahar brun
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 2 lingurite cu unt
  • 50 ml rom/coniac
  • 1 galbenus
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Curăţă merele de coajă, cotor şi seminţe şi taie-le în cubuleţe. Stropeşte-le cu suc de lămâie şi amestecă. Pune stafidele la înmuiat în alcool, încinge untul într-o tigaie adâncă nonaderentă, apoi adaugă merele, zahărul şi scorţişoara.

Amestecă şi lasă să scadă la foc mic. La final, adaugă stafidele scurse. Intinde cu sucitorul de aluat pe masa înfăinată. Aşază umplutura şi răsuceşte ca pe ştrudel. Unge cu gălbenuş bătut şi, cu ajutorul unui cuţit cu lama subţire şi ascuţită, crestează din loc în loc – ca un model de fagure.

Dă la cuptorul înfierbântat 30-40 de minute ori până ce capătă o culoare aurie. Taie ştrudelul numai după ce s-a răcit.

Ştrudel vienez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.