Retete culinare: Ştrudel vienez
PrinteazaŞtrudel vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom, galbenus si suc de lamaie.
- 400 g foitaj
- 5 mere
- 3 linguri cu stafide galbene
- 4 linguri cu zahar brun
- 1 lingurita cu scortisoara
- 2 lingurite cu unt
- 50 ml rom/coniac
- 1 galbenus
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, cotor şi seminţe şi taie-le în cubuleţe. Stropeşte-le cu suc de lămâie şi amestecă. Pune stafidele la înmuiat în alcool, încinge untul într-o tigaie adâncă nonaderentă, apoi adaugă merele, zahărul şi scorţişoara.
Amestecă şi lasă să scadă la foc mic. La final, adaugă stafidele scurse. Intinde cu sucitorul de aluat pe masa înfăinată. Aşază umplutura şi răsuceşte ca pe ştrudel. Unge cu gălbenuş bătut şi, cu ajutorul unui cuţit cu lama subţire şi ascuţită, crestează din loc în loc – ca un model de fagure.
Dă la cuptorul înfierbântat 30-40 de minute ori până ce capătă o culoare aurie. Taie ştrudelul numai după ce s-a răcit.
Ştrudel vienez
Pofta buna!