Reteta zilei: Paine de casa cu tarate

Printeaza

Paine de casa cu tarate din: faina, tarate de grau, tarate de ovaz, drojdie, sare, apa calda.

Poate te intereseaza si Paine de casa cu sare de mare

Paine_de_casa_cu_tarate_10

Paine de casa cu tarate

Ingrediente:

  • 2 cesti faina de pâine
  • 1 cană tărâțe de grâu sau tărâțe de ovăz
  • 2 lingurite drojdie
  • 1 1/2 linguriță sare
  • 1 1/2 cani + 2 linguri de apa calda

 

 

Mod de preparare:

Se combină toate ingredientele intr-un bol mare si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Acoperiti si bagati la frigider pentru 24 de ore.

Paine_de_casa_cu_tarate_03

Cu mainile date prin faina scoateti aluatul din castron si se transfera pe o foaie de copt, presarati putina faina si lasati sa se odihneasca timp de 45 minute.

Paine_de_casa_cu_tarate_05

Între timp, puneți un vas termorezistent la incalzit in cuptor, la 200C.

Paine_de_casa_cu_tarate_06

Transferati apoi foaia de copt cu aluatul in vas, crestati usor si acoperiti cu un capac. Coaceți timp de 30 minute, apoi se descopera și se coace inca 20-25 de minute.

Paine_de_casa_cu_tarate_07

Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

Paine_de_casa_cu_tarate_08

Paine de casa cu tarate

Paine_de_casa_cu_tarate_09

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Excelenta painea cu tarate. Eu nu mai cumpar paine, fac in casa si mi se pare extraordinar de simplu si sanatos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.