Reteta zilei: Paine de casa cu tarate
PrinteazaPaine de casa cu tarate din: faina, tarate de grau, tarate de ovaz, drojdie, sare, apa calda.
Poate te intereseaza si Paine de casa cu sare de mare
Ingrediente:
- 2 cesti faina de pâine
- 1 cană tărâțe de grâu sau tărâțe de ovăz
- 2 lingurite drojdie
- 1 1/2 linguriță sare
- 1 1/2 cani + 2 linguri de apa calda
Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele intr-un bol mare si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Acoperiti si bagati la frigider pentru 24 de ore.
Cu mainile date prin faina scoateti aluatul din castron si se transfera pe o foaie de copt, presarati putina faina si lasati sa se odihneasca timp de 45 minute.
Între timp, puneți un vas termorezistent la incalzit in cuptor, la 200C.
Transferati apoi foaia de copt cu aluatul in vas, crestati usor si acoperiti cu un capac. Coaceți timp de 30 minute, apoi se descopera și se coace inca 20-25 de minute.
Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Paine de casa cu tarate
Pofta buna!
Excelenta painea cu tarate. Eu nu mai cumpar paine, fac in casa si mi se pare extraordinar de simplu si sanatos!