Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente.

Dulceaţă de ceapă roşie

Ingrediente:

  • 1 kg ceapă roşie
  • 400 g zahăr
  • 300 ml vin negru
  • 50 ml oţet balsamic
  • 5 linguri ulei
  • condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o speli. Apoi o tai feliuţe, nici prea mici, nici prea mari şi o stropeşti cu puţină zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Pregăteşti un vas încăpător cu fundul gros, (ce poate fi pus pe foc, încingi uleiul şi caramelizezi 5-6 linguri de zahăr, amestecând continuu, până obţii o culoare bej.

Dulceata_de_ceapa_rosie_02

Adaugi ceapa peste caramel şi o căleşti până devine sticloasă, amestecând din când în când. Când ceapa este sticloasă, stingi cu vinul negru, adaugi restul de zahăr, oţetul balsamic, condi­mentele şi fierbi până se leagă si­ropul, la foc moderat, cam 30-45 de minute.

Dulceata_de_ceapa_rosie_03

Pui dulceaţa fierbinte în bor­canele sterilizate şi le întorci pentru câteva minute cu gura în jos. Poţi setvi dulceaţa alături de un grătar, fripturi, legume fierte la aburi etc.

Dulceata_de_ceapa_rosie_04

Dulceaţă de ceapă roşie

Dulceaţă de ceapă roşie

Pofta buna!

2 comentarii

  1. O sa incerc sa fac si eu dulceata asta

  2. Si mie-mi place dulceata de ceapa rosie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.