Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente.
Ingrediente:
- 1 kg ceapă roşie
- 400 g zahăr
- 300 ml vin negru
- 50 ml oţet balsamic
- 5 linguri ulei
- condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o speli. Apoi o tai feliuţe, nici prea mici, nici prea mari şi o stropeşti cu puţină zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Pregăteşti un vas încăpător cu fundul gros, (ce poate fi pus pe foc, încingi uleiul şi caramelizezi 5-6 linguri de zahăr, amestecând continuu, până obţii o culoare bej.
Adaugi ceapa peste caramel şi o căleşti până devine sticloasă, amestecând din când în când. Când ceapa este sticloasă, stingi cu vinul negru, adaugi restul de zahăr, oţetul balsamic, condimentele şi fierbi până se leagă siropul, la foc moderat, cam 30-45 de minute.
Pui dulceaţa fierbinte în borcanele sterilizate şi le întorci pentru câteva minute cu gura în jos. Poţi setvi dulceaţa alături de un grătar, fripturi, legume fierte la aburi etc.
Dulceaţă de ceapă roşie
Pofta buna!
O sa incerc sa fac si eu dulceata asta
Si mie-mi place dulceata de ceapa rosie