Reteta zilei: Cartofi cu branza si piept de pui

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de cartofi cu branza si piept de pui din: cartofi, piept de pui, branza de burduf, branza de vaci, oua, ulei de masline, sare, piper alb si chimen.

Cartofi cu branza si piept de pui

Ingrediente:

  • 600 gr cartofi
  • 200 gr piept de pui
  • 100 gr branza de burduf
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb
  • 5 gr chimen

 

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine, apoi se pun să fiarbă circa 25 de minute în apă cu sa­re, se scurg de apă şi se la­să la răcit.

Cartofi_cu_branza_si_piept_de_pui_02

Brânza de burduf se zdrobeşte şi se amestecă într-un castron cu brânza de vaci şi piperul până la omogenizare.

Cartofi_cu_branza_si_piept_de_pui_03

Pieptul de pui se taie cubuleţe, se încorporează în amestecul de brânză îm­preună cu gălbenuşurile şi chimenul.

Cartofi_cu_branza_si_piept_de_pui_04

Cartofii se taie în două pe lungime, se scobeşte mie­zul, jumătăţile de cartofi se umplu cu crema de brânză, se pun într-o tavă, se stro­pesc cu puţin ulei şi se coc 10-15 minute în cuptorul încins la 220°C. In cazul in care branza de burduf este foarte sarata, pasta de branza se va amesteca si cu miezul de cartofi zdrobit.

Cartofi_cu_branza_si_piept_de_pui_05

Cartofi cu branza si piept de pui

Cartofi_cu_branza_si_piept_de_pui

Poftă bună!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.