Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci
PrinteazaRosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si rozmarin.
- 8 rosii mari
- 400 g ciuperci
- 2 legaturi ceapa verde
- 100 g cascaval de post
- 3-4 catei usturoi
- o legatura patrunjel
- sare
- piper negru
- ulei de floarea soarelui
- rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie şi se scoate miezul. Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se taie mărunt. Se toarnă ulei într-o tigaie şi se călesc, la foc mic, 10 minute. Se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul şi pătrunjelul şi se mai lasă 5-10 minute.
Se umplu roşiile cu compoziţia de ciuperci, se pune deasupra caşcaval de post ras şi condimente şi se aşază în tavă. Se bagă în cuptorul încins, timp de 10-15 minute. Se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin.
Rosii umplute cu ciuperci
Pofta buna!