Reteta chiftelute cu sos

Printeaza

Reteta chiftelute cu sos din: ceapa, ansoa, ulei, patrunjel, carne de vita, pesmet, coniac, unt, sos, sare, piper, maioneza, smantana, capere.

Ingrediente:Reteta_chiftelute_cu_sos

Pentru chiftelute:

  • 1 ceapă
  • 3 fileuri ansoa
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 600 g carne de vită tocată
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă sos Worcester

Pentru sos:

  • 125 g maioneză
  • 200 g smântână
  • 1 lingură capere
  • sos Worcester
  • suc de lămăie
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se spală fileurile de anchois şi se toacă. Se încinge uleiul şi se călesc ceapa tocată şi sardelele; se adaugă pătrunjelul şi se căleşte puţin. Se lasă să se răcească.

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se frământă carnea tocată cu amestecul de ceapă, pesmet, coniac, unt, sare, piper şi sos Worcester.

Cu mâinile umede, se fac biluţe de dimensiurfea unor mingi de ping pong, se aşază pe o tavă şi se coc la cuptor cca 15 min.

Se amestecă maioneza cu smântână, capere, sos Worcester, lămâie, sare şi piper. Chiftelele şi sosul se servesc separat.

Reteta chiftelute cu sos

Reteta_chiftelute_cu_sos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele

Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase

Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase din: carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, pesmet, lapte, ou, sare, piper, boia dulce, patrunjel, ulei de masline.   Ingrediente: 500g carne de vită sau carne de porc (sau o combinație) 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, zdrobiți 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.