Rata cu varza si marar

Printeaza

Rata cu varza si marar din: piept şi pulpe de raţă, muştar, lamaie, sare, piper negru macinat, cimbru uscat, varza alba, ulei, marar verde, bors.

Rata_cu_varza_si_marar

Ingrediente:

  • 1 piept şi 2 pulpe de raţă
  • 2 linguri muştar
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat mărunţit
  • 1 varză albă de 1 1/2 kg
  • 2-3 linguri ulei
  • mărar verde sau uscat
  • 1 cană borş

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci între şervete şi o stropeşti cu zeamă de lămâie. Ungi bucăţile cu muştar şi le presari cu puţină sare şi condimente după gust. O laşi în frigider până când pregăteşti varza.

Indepărtezi eventualele frunze veştede şi cotorul verzei, apoi o tai fideluţă. Căleşti varza într-un tuci cu uleiul încins, adăugând cimbru şi mărar tocat.

Când varza a scăzut şi s-a înmuiat, torni borşul şi zeama de lămâie rămasă şi laşi să fiarbă până când varza capătă consistenţa potrivită.

Pui varza într-un vas termorezistent şi bucăţile de carne deasupra. Torni puţină apă în vas şi îl intro­duci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-40 de minute.

Rata cu varza si marar

Rata_cu_varza_si_marar

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna rata cu varza!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.