Pui piri-piri

Printeaza

Pui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat.

Ingrediente:Pui_piri_piri_6

  • 6 bucati de pui
  • marinata:
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • 1 lingura piper cayenne sau paprika
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 catel de usturoi, bine zdrobit
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi foarte bine ingredientele de marinată. Frecaţi carnea cu amestecul şi lăsaţi la marinat peste noapte. Frigeţi carnea la foc mediu, ungând-o de câteva ori cu marinată.

Pui piri-piri

Pui_piri_piri_7

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mioara Anelis

    Nu am mai auzit de puiul asta, dar arata foarte bine piri-piri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.