Prăjitură cu cremă de dovleac

Printeaza

Prăjitură cu cremă de dovleac

Prăjitură cu cremă de dovleac din: faina, nuca, oua, unt, smantana, zahar pudra, praf de copt, dovleac, lamaie, zahar, zahar vanilat, vanilie, frisca.

 

Ingrediente blat :

  • 200 g făină
  • 1 lingură nucă măcinată
  • 3 ouă
  • 30 g unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 500 g dovleac
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 picături esenţă de vanilie
  • 100 ml frişcă
  • 100 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale, adaugi smântână, făina în ploaie, praful de copt şi nuca măcinată. Amesteci, încorporezi albuşurile bătute spumă, torni compo­ziţia într-o tavă mai mică şi o coci la foc potrivit 25-30 de minute. în acest timp pregăteşti crema: cureţi 300 g dovleac, îl dai pe răzătoarea mare, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi-l fierbi la foc mic cu o lingură de apă şi esenţa de vanilie.

Pui dovleacul rămas la cuptor să se coacă împreună cu miezii de nucă. Scoţi nuca după 10 minute de copt, dar mai laşi dovleacul încă 20 de minute.

După ce a fiert dovleacul ras, îl pasezi şi-l amesteci cu frişca bătută, cu zahărul şi zahărul vaniliat. întinzi crema obţinută peste blatul copt şi răcit şi decorezi prăjitura cu felii de dovleac copt şi cu miez de nucă prăjit.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu crema de dovleac
  • crema de dovleac pentru prajituri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.