Prajitura cu dovleac, scortisoara si nuca

Printeaza

Prajitura cu dovleac, scortisoara si nuca din: dovleac, faina, zahar, oua, ule, unt, nuca, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura cu dovleac, scortisoara si nuca

  • 1 kg dovleac
  • 350 g făină
  • 1 cană cu zahăr tos
  • 4 ouă
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu unt
  • 200 g miez de nucă
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Spălaţi dovleacul, tăiaţi-1 felii mici şi puneţi-le să fiarbă în apă caldă cu puţină sare. După l,/4 oră treceţi în strecurătoare, apoi înlăturaţi coaja tare de dovleac şi lăsaţi miezull în vas emailat.

Mixaţi rmiezul dovleacului până obţineţi o pastă. Amestecaţi cu cele 4 ouă bătute spumiă, cu zahărul tos şi cu uleiul pus câte puţin. Peste amestec puneţi miezul de nrncă tocat, puţină sare şi scorţişoară.

Omogeni2zaţi amestecul şi turnaţi faina în ploaie. Lucraţi cu o lingură de lemn. Ungeţi cu untt câteva forme de chec, turnaţi aluatul şi puneţi formele în cuptorul cald.

După 3/4 oră scoateţi formele din cuptor, răciţi prăjitura şi tăiaţi felii subţiri când serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.