Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni

Printeaza

O reteta de Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni din: inghetata de capsuni, inghetata de ciocolata, zahar brun, oua, faina si amidon de porumb.

Ingrediente:

  • 1l îngheţată de căpşuni
  • 1,5l îngheţată de ciocolată albă sau de vanilie

pentru blat:

  • 170g de zahăr brun
  • 4 ouă
  • 60g de făină obişnuită
  • 35g amidon de porumb

 

Mod de preparare:

Se începe cu blatul. Se tapetează cu hârtie de copt două forme adânci cu diametrul de 20cm.

Se încălzeşte cuptorul la 180˚ C/gaz 4. Se bat zahărul şi ouăle cu un mixer timp de 10 minute, până când se obţine o compoziţie aerată, de culoare deschisă, suficient de tare încât să rămână o urmă atunci când ridici telul.

Se cern deasupra făina şi amidonul şi se încorporează. Se împarte compoziţia în cele două forme.

Blaturile se dau la cuptor timp de 20 de minute, până când devin aurii. Se lasă la răcit în forme 5 minute (nu e nicio problemă dacă se vor dezumfla puţin), apoi se scot pe un stativ de metal.

Se spală şi se usucă una dintre forme şi se tapetează cu un strat dublu de folie alimentară.

Se taie blaturile orizontal în câte două straturi. Se aşază un strat pe fundul formei tapetate.

Se întinde deasupra uniform jumătate din cantitatea de îngheţată de căpşuni. Se pune al doilea strat de blat şi se dă toată forma la congelator cel puţin o oră ca să se întărească bine.

Se întinde deasupra jumătate din cantitatea de îngheţată de ciocolată albă şi se nivelează.

Se aşază peste ea stratul de jos de la al doilea blat. Se mai lasă la congelator o oră.

Se pune apoi încă un strat de îngheţată de căpşuni şi se aşază deasupra ultima jumătate de blat. Se congelează încă o oră.

Se scoate prăjitura din formă şi se înlătură folia alimentară. Se taie straturi subţiri din restul de îngheţată de ciocolată albă şi se acoperă cu ele complet suprafaţa şi lateralele prăjiturii.

Este o operaţiune mai simplă decât pare – îngheţata se va comporta ca o glazură lichidă. Se foloseşte un cuţit-paletă ca să se niveleze suprafaţa prăjiturii şi se mai lasă la congelator 2 ore să se întărească.

Se împachetează bine în pungi speciale pentru congelator şi se poate păstra până la o săptămână.

Cu o jumătate de oră înainte de servire, se aşază prăjitura pe un platou şi se pune în frigider ca să se înmoaie puţin.

Apoi se taie în felii cu un cuţit mare.

Prăjitură cu ciocolată albă şi îngheţată de căpşuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.