Prajitura cu branza si fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone, oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos.
Ingrediente:
- 380 g ananas din compot tăiat rondele
- 125 g unt
- 450 g mascarpone
- 4 ouă mici
- 50 g făină
- 1 lămâie (coaja şi sucul)
Ingrediente sos:
- 1 conservă de 420 g compot de caise (jumătăţi)
- 50 g zahăr tos
Mod de preparare:
Tapetezi cu discuri de hârtie pergament 6 forme mici, dar încăpătoare şi rezistente la cuptorul cu microunde. Scurgi ananasul, tai fiecare inel în 6 bucăţi şi le aranjezi pe fundul formelor pregătite. Pui untul într-un castron rezistent la cuptorul cu microunde şi coci la temperatura maximă timp de 1 minut şi 30 de secunde, până ce s-a topit.
Baţi brânza mascarpone în unt împreună cu gălbenuşurile, făina, coaja şi sucul de lămâie până ce se omogenizează. Baţi apoi albuşurile până ce se întăresc foarte bine şi le încorporezi în amestecul de brânză, lei din acest amestec cu o lingură şi torni deasupra fructelor. Acoperi fiecare formă cu celofan şi înţepi din loc în loc. Dai la cuptor pentru 4 minute, la temperatură maximă. Roteşti formele la 180 de grade şi mai coci 10 minute la temperatură joasă.
Când sunt gata, le laşi să se răcească, apoi le pui în frigider pentru 30 de minute. Dezlipeşti marginile prăjiturii de jur-împrejur de pe pereţii formei, cu ajutorul unui cuţit ascuţit şi răstorni fiecare formă pe câte o farfurie, îndepărtezi hârtia folosită la tapetare.
Pregăteşti sosul aşa:Pui compotul de caise şi zahărul într-un blender şi amesteci până ce se omogenizează. Răceşti la frigider şi torni cu lingura în jurul prăjiturii cu brânză.
Prajitura cu branza si fructe
Pofta buna!