Piept de curcan cu salata de legume si branza

Printeaza

Piept de curcan cu salata de legume si branza din: piept de curcan, ulei de măsline, sare, piper, unt,  roşii cherry, caş de oaie sau de capră, oţet de vin alb, salată verde.

Piept_de_curcan_cu_salata_de_legume_si_branza

Ingrediente:

  • 400 g piept de curcan
  • 7 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 2 cepe
  • 1 lingură unt
  • 250 g roşii cherry
  • 100 g caş de oaie sau de capră
  • 1 salată verde
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • 2 linguriţe apă rece

 

Mod de preparare:

Se prepară o marinată din 4 linguri ulei de măsline, oţet şi apă; se bat bine cu te­lul, se sărează, se piperează şi se lasă să se odihnească.

Se spală carnea, se şterge şi se taie bucăţi, ca pentru şniţel; se acoperă cu folie şi se bat cu bătătorul pentru şniţele.

Se încinge restul de ulei.

Se sărează şi se piperează car­nea şi se prăjeşte pe ambele feţe cca 10 min.

Se scoate carnea din tigaie, se stropeşte cu zeama de la prăjit; se înfăşoară-în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească.

Se topeşte untul în altă ti­gaie; se taie ceapa rondele şi se prăjesc.

Se adaugă la final câteva picături de apă şi se lasă se înăbuşe puţin. Se spală roşiile şi se taie jumătăţi. Se zdrobeşte caşul cu furculiţa.

Se spală salata verde şi se scutură; se repartizează frunzele pe farfurii.

Se aşază deasupra roşiile, se stropeş­te cu marinată şi se aşază deasupra carnea, rondelele de ceapă şi caşul zdrobit. Se serveşte cu pâine integrală.

Piept de curcan cu salata de legume si branza

Piept_de_curcan_cu_salata_de_legume_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.