Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin

Printeaza

Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin din: piept de rata, sparanghel, vin rosu, bacon, cuisoare, boabe de ienibahar, scortisoara, foi de dafin, zahar, sare si piper.

Ingrediente:Papiote_de_rata_cu_sparanghel_si_reductie_de_vin

  • 700 g piept de rata
  • 300 g sparanghel proaspat
  • 500 ml vin rosu sec
  • 200 g bacon (felii subtiri)
  • 2-3 cuisoare
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 1 betisor de scortisoara
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri de zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pieptul de pielite, spălaţi-l, scurgeţi-l şi ştergeti-l. Tăiaţi pieptul de raţă, astfel încât să obţineţi “foi” de carne de circa 3-4 mm grosime. Pu­neţi pe o felie de bacon o felie de piept şi înfăşuraţi în acestea un fir de sparanghel. Prindeţi papiota astfel formată cu o scobitoare sau legaţi-o cu aţă alimentară.

Puneţi papiotele într-o tavă, pe hârtie de copt şi coaceţi-le în cuptorul încins 30 de minute, la foc potrivit. Pen­tru reducţia de vin puneţi vinul la fiert împreună cu ienibaharul, cuişoarele, scorţişoara, foile de dafin şi zahărul.

Fierbeţi-l la foc mic până când scade şi începe să se îngroaşe. Serviţi câte 2 sau 3 papiote la porţie, stropite cu reducţia de vin roşu.

Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin

Papiote_de_rata_cu_sparanghel_si_reductie_de_vin

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. Daca nu le zicea papiote nu stiu ce ma faceam

  2. Interesanta faza cu reductia de vin

  3. Mi-ai facut pofta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.