Opt retete pentru post

Printeaza

Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Opt retete pentru post:

Mancare de masline de post

Mancare de masline de post din: masline, ceapa, rosii, lamaie, ulei. Poate te intereseaza si Mâncare de legume cu măsline Ingrediente: 1/2 kg măsline 1/2 kg ceapă 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3 linguri bulion) 1 lămâie 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă (mâncare mai slabă sau mai grasă)   Mod de preparare: […]

Salata de fasole (de post)

 Salata de fasole (de post) Ingrediente: 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un pastarnac) 1 ceapa rosie 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de luna 1 ardei gras rosu 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat macinat Pentru dresing 2-3 linguri de ulei 1 lingura de otet sare […]

Mancare de cartofi

Mancare de cartofi Ingrediente 500 g cartofi noi 1 legătură de ceapă verde 2 cepe 2 ardei graşi Ulei, sare, piper boabe   Mod de preparare Curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe potrivite şi lasă-i câteva minute în ulei, cât să prindă o crustă aurie. Adaugă puţină apă şi lasă-i să se înăbuşe bine. Separat, taie […]

Praz cu masline si lamaie

Praz cu masline si lamaie Ingrediente: două legături de praz 130 g măsline o lingură de pastă de bulion 3 felii de lămâie o linguriţă de zahăr ulei sare Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se călesc în uleiul în­cins. Separat se fierb măslinele (du­pă ce au fost […]

Mancare de prune uscate cu orez

Mancare de prune uscate cu orez din: prune uscate, orez, ceapa, ulei, sare. Poate te itnereseaza si Piept de pui cu prune Ingrediente: 400 g prune uscate o jumătate de cană de orez o ceapă ulei sare   Mod de preparare: Prunele, dacă sunt foarte uscate, se pun de cu seară în apă rece. Ceapa […]

Ardei umpluti de post

Ardei umpluti de post Ingrediente: 12-15 buc. ardei de mărime potrivită 1,5 kg cartofi 4-5 cepe mari 4-5 roşii mari coapte bine piper după gust 1 linguriţă Vegeta cimbru după gust sare verdeaţă (pătrunjel pentru ornat) 100-150 g ulei   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în […]

Sarmale in frunze de sfecla (de post)

Sarmale in frunze de sfecla Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla   Mod de preparare: Se călesc 4-5 cepe mari, 1 păstârnac, 2 morcovi; se adaugă 1 cană orez, 1 cană apă, 1 lingură Biovegetal, bulion, piper. Se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.