Ardei umpluti de post

Printeaza

Ardei umpluti de post

Ingrediente:

  • 12-15 buc. ardei de mărime potrivită
  • 1,5 kg cartofi
  • 4-5 cepe mari
  • 4-5 roşii mari coapte bine
  • piper după gust
  • 1 linguriţă Vegeta
  • cimbru după gust
  • sare
  • verdeaţă (pătrunjel pentru ornat)
  • 100-150 g ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în prealabil decojite, şi se pun în tigaie în ulei, rumenindu-se bine (să scadă zeama produsă de roşii).

Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, se dau prin răzătoarea fină şi după ce s-au mai răcit atât prima, cât şi a doua compoziţie se amestecă totul bine adaugandu-se piperul, sarea, vegeta, cimbrul.

Se umplu ardeii fiind si ei in prealabil unsi cu ulei.se aşază printre ei rondele de roşii decojite, se presară cu pătrunjel tocat şi se ţin la cuptorul cu foc potrivit circa 30 de minute (în cuptorul încins în prealabil), până ce ardeii se înmoaie (se coc) şi se rumenesc puţin. Se servesc atât calzi, cât şi reci.

Ardei umpluti de post

   

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.