Mini-tarte cu mere şi migdale

Printeaza

O reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si scortisoara.

Ingrediente:Mini-tarte cu mere şi migdale

pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 2 linguri miere
  • un praf sare
  • 2 gălbenuşuri
  • coaja de la o lămâie
  • 100 ml lapte bătut
  • 350 g făină

pentru umplutură:

  • 8-10 mere
  • 3 linguri miere
  • un plic zahăr vanilat
  • 100 g fulgi de migdale
  • sorţişoară

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cu mierea, se adaugă gălbenuşurile, laptele, coaja de lămâie Si făina cernută si se frământă bine. Se obţine un aluat dens. Se acoperă cu folie de plastic si se bagă la rece.

Merele se curăţă si se taie felii în bucăţi foarte subţiri. Se stropesc cu mierea si coaja de lămâie, se adaugă vanilie si scorţişoară si se călesc maximum

Se întinde aluatul în formele de mini- tarte si se coc la foc mediu. Se scot, se răcesc şi se umplu cu compoziţia de mere. Se presară fulgii de migdale si se mai lasă câteva minute la cuptor, cât să devină aurii.

Mini-tarte cu mere şi migdale

Mini-tarte cu mere şi migdale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.