Mancare de bame cu rata

Printeaza

Mancare de bame cu rata din: rata, bame, ceapa, morcov, rosii, bulion, mustar, ardei, zahar, boia, ulei, otet, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Mancare_de_bame_cu_rata

  • 1 raţă
  • 500 g bame sau 100 de bucăţi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 4-5 rosii coapte bine
  • 1 lingură bulion
  • 1 linguriţă muştar iute
  • 1 ardei iute
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri oţet
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi raţa şi o porţionezi. Speli bine bucăţile de carne şi le pui la fiert la foc mijlociu, în apă cu sare, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii.

Tai codiţele şi vârfurile bârnelor, le speli şi le fierbi 5 minute în apă cu sare şi oţet. Le strecori şi le speli sub jet de apă rece.

Cureţi ceapa şi morcovul, le tai mărunt şi le căleşti în ulei, într-o cratiţă mai mare, până când se înmoaie, apoi adaugi bucăţile de carne şi bamele.

Stingi cu supă în care a fiert carnea. Adaugi roşiile decojite şi tocate mărunt, ardeiul iute tocat, boiaua, zahărul, bulionul diluat cu zeamă de carne şi laşi să mai fiarbă înăbuşit 15 minute.

Condimentezi mâncarea cu muştar, sare şi piper după gust. Laşi să mai dea în câteva clocote şi stingi focul.

Mancare de bame cu rata

Mancare_de_bame_cu_rata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.