Macaroane Romanita
PrinteazaMacaroane Romanita din: macaroane, carne tocata de vita si porc, paine, marar, cimbru, smantana, lapte, cub de knorr, cascaval, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 250 g macaroane
- 250 g carne tocată, jumătate de vită, jumătate de porc
- 2 felii de pâine
- mărar
- cimbru
- 150 g smântână proaspătă
- 6 linguri cu lapte
- 1 cub de knorr
- 1 lingură bună de caşcaval ras
- 1 lingură cu unt netopit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Muiaţi pâinea în apă rece, presăraţi-o, apoi amestecaţi-o cu carnea. Puneţi sare, piper, cimbru, mărar, după gust. Combinaţi macaroanele cu acest amestec pe care le-aţi sfărâmat într-o piuliţă din lemn. Puneţi totul într-o tavă unsă.
Separat, pregătiţi sosul astfel: combinaţi smântână cu laptele. Puneţi sare, piper şi concentrat de knorr, dizolvat în 2 ceşcuţe de apă. Adăugaţi caşcaval şi unt. Daţi apoi tava la cuptor pentru 30 de minute.
Macaroane Romanita
Pofta buna!