Macaroane cu brânză și spanac

Printeaza

Macaroane cu brânză și spanac din: macaroane din faina de grau, sare, spanac, unt, usturoi, faina, lapte degresat, branza cheddar, parmezan, piper, nucsoara.

  • Timp de preparare: aproximativ 30 de minute
  • Porții: 4

Ingrediente:

  • 340 g macaroane din făină de grâu
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 legătură de spanac proaspăt (aproximativ 200g), curățat și tocat grosier
  • 1 lingură de unt sau margarină
  • 1 cățel de usturoi, tocat fin
  • 1 lingură de făină
  • 250 ml lapte degresat
  • 120 g brânză cheddar rasă
  • 30 g parmezan ras
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • opțional: 1/4 linguriță de nucșoară măcinată

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Fierbeți macaroanele într-un vas mare cu apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Strecurați și puneți la o parte.

Într-o tigaie, topiți untul/margarina la foc mediu. Adăugați usturoiul și spanacul tocat și gătiți timp de 2-3 minute sau până când spanacul se înmoaie și se micșorează.

Pune făina în tigaie și amestecați bine până când se formează un aluat gros. Treptat, adăugați laptele, amestecând constant, până când se formează un sos gros și cremos.

Punebrânza cheddar rasă și 20g din parmezan, apoi amestecați până când brânza se topește și sosul devine omogen. Adăugați piperul negru și nucșoara, dacă doriți.

Adăugați macaroanele fierte în tigaie și amestecați până când acestea sunt bine acoperite cu sosul de brânză și spanac.

Transferați amestecul de macaroane și sos într-un vas pentru cuptor și presărați cu restul de parmezan ras.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute sau până când macaroanele sunt aurii și crocante.

 

Informații nutriționale aproximative per porție:

  • Calorii: 430
  • Carbohidrați: 50 g
  • Proteine: 22 g
  • Grăsimi: 16 g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Macaroane cu branza si salvie

Macaroane cu branza si salvie din: rosii, arpagic, branza gorgonzola, macaroane, sare, piper, lapte, unt, salvie si ulei de masline. Ingrediente: 100 g rosii mici 3 bulbi de arpagic 150 g branza gorgonzola 500 g macaroane sare piper 100 ml lapte 1 lingura unt 3 fire salvie 2 linguri ulei de masline   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.