Limba cu spanac

Printeaza

Limba cu spanac din: limba, slanina, ceapa, morcovi, usturoi, supa de carne, vin, sare, piper, spanac, unt si verdeata.

Ingrediente:Limba_cu_spanac

  • 1 limba fiarta
  • 150 g slanina
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 500 ml supa de carne
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • 1 kg spanac
  • 50 g unt
  • verdeata

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi îi tai în felii, apoi toci ceapa. Limba fiartă şi curăţată o tai în felii.

Pe fundul unei cratiţe pui un strat de felioare de slănină, unul de ceapă, morcovii rondele, presari usturoiul tăiat mărunt, iar deasupra pui un strat de felioare de slănină, unul de ceapă, mor­covii rondele, presari usturoiul tăiat mărunt, iar deasupra pui fe­liile de limbă.

Acoperi şi laşi pe foc mic să se înăbuşe. Când s-a înăbuşit, torni vinul şi dai focul mare, apoi laşi să scadă sosul la jumătate. Adaugi supa, sare, pi­per, verdeaţă.

Acoperi şi mai laşi la foc mic, până se pătrunde bine totul. între timp, opăreşti spana­cul, îl scurgi, îl toci, dar nu prea mărunt şi îl amesteci cu unt.

Asezi spanacul pe un platou, pui feliile de limba si rastorni deasupra sosul fierbinte.

Limba cu spanac

Limba_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.