Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară

Printeaza

Ingheţată cu rubarbă şi scorţişoară din: rubarba, apa, zahar pudra, galbenusuri, zahar vnailat, visinata, smantana, scortisoara.

Inrgediente:Inghetata_8

  • 400 g de rubarba
  • 100 ml de apa
  • 70g + 120 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita de visinata
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita de scortisoara

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi şi tai rubarba feliuţe. Le fierbi 5 minu­te cu apa şi cu 70 g de zahăr. Pui echivalentul a 2 tije deoparte. Mixezi restul şi laşi la răcit. Baţi gălbenuşurile, restul de zahăr pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi vişinata, până obţii un amestec spumos.

Baţi frişca ţinută în prealabil la rece. Amesteci uşor toate ingredientele, iar compoziţia o pui într-un recipient de plastic sau de sticlă şi-l acoperi. Dai recipientul la congelator, dar amesteci din sfert în sfert de oră, până nu se mai formează ace de gheaţă, în momenul servirii, adaugi bucăţelele de rubarbă fiartă, păstrate pentru decor.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.