Iepure la tava

Printeaza

Iepure la tava din: pulpe de iepure, bacon neafumat, vin alb, ceapa, foi de dafin, unt, ulei, faina, cimbru, mustar, sare si piper.

Ingrediente:Iepure_la_tava

  • 4 pulpe iepure
  • 100 g bacon neafumat
  • 300 ml vin alb semidulce
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • un cub concentrat pui
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2-3 ramurele cimbru
  • o lingurita mustar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu fund dublu (dacă este posibil) se pun untul si uleiul şi, după ce untul s-a topit, se rumeneşte baconul, apoi se scoate. In aceeaşi grăsime se pun apoi cepele tăiate peştişori si carnea. Când carnea şi-a schimbat culoarea pe ambele părţi, se presară făina, sare, piper, se pune muştarul şi cubul de concentrat preparat.

Se pun cimbrul şi vinul şi se dă la cuptor pentru 90 de minute. Se mai adaugă puţină apă, din când în când. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, se adaugă baconul rumenit si se continuă coacerea.

Iepure la tava

Iepure_la_tava

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.