Galuste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

Printeaza

O reteta de galuste de cartofi, carne, bulion, ou, faina, sare, piper, cascaval si unt.Galuste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

Ingrediente :

  • 600 g carne
  • 2 linguri bulion
  • 1 ou
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 50 g caşcaval
  • 100 g smântână

Ingrediente aluat :

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi carnea în apă cu sare, iei spuma de câte ori este nevoie şi când e gata o treci prin maşina de tocat. Adaugi oul, făina, sare şi piper după gust şi amesteci bine. Formezi apoi chifteluţe pe care le fierbi în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute.

Le laşi să se răcească şi în acest timp pregăteşti aluatul de cartofi: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi pasezi. îi amesteci cu făina, oul, pui sare şi piper şi omogenizezi aluatul.

Intinzi o foaie potrivit de groasă (3-4 mm grosime) din care tai rondele cu un pahar. înfăşori apoi fie­care chifteluţă într-o bucată de aluat.

Aşezi apoi toate găluştele de cartofi într-o tavă unsă cu ulei, torni bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă cu un praf de piper, razi caşcavalul şi dai totul la cuptor pentru 25-30 de minute. Sunt bune calde cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.