Friptura in sos de vin

Printeaza

Friptura in sos de vin din: carne de vita, vin rosu, ulei, sunca praga, cascaval, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Friptura_in_sos_de_vin

  • 500 g carne de vita
  • 1 cana vin rosu sec
  • 100 ml ulei
  • 4 felii sunca Praga
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi sgarciuri. O speli si o usuci cu un servetel absorbant. Tai carnea. Incingi o tigaie cu putin ulei. Umenesti fripturile cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Apoi le transferi intr-un vas termorezistent. Incingi cuptorul. Amesteci restul de ulei, vin, sare si piper.

Torni peste fripturi si acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Lasi la copt cam 1 ora. Feliezi cascavalul, dai folia deoparte de pe friptura, si-l asezi deasupra impreuna cu sunca.

Piperezi si ornezi cu frunze de patrunjel. Lasi la cuptor inca 10 minute.

Friptura in sos de vin

Friptura_in_sos_de_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.