Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel

Printeaza

Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat.

Ingrediente:Flanuri_mici_de_usturoi_cu_crema_de_patrunjel

  • 40 g catei de usturoi
  • 5 cl smantana lichida
  • 20 cl de lapte degresat
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 1 lingurita cu ulei de masline
  • sare si piper macinat

pentru crema de patrunjel:

  • 200 g patrunjel
  • 15 cl lapte degresat
  • 1 lingura cu lapte praf degresat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi căţeii de usturoi, tăiaţi-i în două şi scoateţi-le germenul. Opăriţi-i 2 minute în apă clocotită şi puţin sărată. Repetaţi ope­raţia de două ori. Zdrobiţi mare căţeii de usturoi şi frecaţi-i 2-3 minute cu smîntînă şi laptele. Adăugaţi ouăle şi gălbenuşurile bătute ca pentru omletă, puneţi sare, piper şi amestecaţi.

Incălziţi cuptorul la 150°C. Repartizaţi crema de usturoi în patru forme unse cu ulei, aşezaţi formele într-o tavă pentru cuptor, în care puneţi apă caldă pînă la jumătate. Băgaţi formele la cuptor timp de 40 de minute, pînă cînd flanurile se întăresc.

Preparaţi crema de pătrunjel. Spălaţi pătrunjelul şi înlăturaţi tijele.  Opariti patrunjelul 2 minute in apa clocotita, usor sarata. Scoateti patrunjelul si stropiti-l cu apa de la gheata. Fierbeti laptele, adaugati patrunjelul si lasati sa fiarba 2 minute. Luati vasul de pe foc si adaugati laptele praf, amestecand 2-3 minute, pana cand se obtine o crema fina. Sarati si piperati.

Crema de patrunjel se aranjeaza in jurul flanurilor, care se servesc calde, ca antreu.

Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel

Flanuri_mici_de_usturoi_cu_crema_de_patrunjel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta chestie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.