Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

Printeaza

O reteta de fileuri de chefal cu mac din: fileuri de chefal, faina, seminte de mac, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, galbenusuri, smantana dulce, morcovi, dovlecei, unt, coacaze si zahar.

Ingrediente:Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

  • 8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare)
  • 3 linguri faină albă
  • 4 linguriţe seminţe de mac
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru spuma:

  • 1 ardei gras roşu
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml smântână dulce
  • sare

pentru decor:

  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 15 g unt
  • 12 coacăze
  • 150 g zahăr

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovii şi taie-i bastonaşe foarte subţiri.

Spală foarte bine dovleceii, taie-i felii subţiri pe lungime, apoi bastonaşe — doar pulpa, fără partea cu seminţe.

Curăţă ardeiul gras de seminţe şi de filamentele albe, taie-1 bucăţele, apoi pasează-l în blender.

Pune pasta obţinu­tă într-o crăticioară şi aşaz-o pe foc, amestecând permanent până când se îngroaşă.

Incorporează pe rând gălbenu­şurile şi bate-le cu telul ca pentru sosul zabaion. încorporează smântână bătută şi potriveşte gustul de sare.

Pune zahărul într-o crăticioară, adaugă 2 linguri de apă şi caramelizează-l.

Intinde caramelul pe o folie de plastic şi lasă-1 să se răcească.

Tăvăleşte fileurile de chefal prin faină, presară-le cu seminţe de mac, sare şi piper, după gust, apoi prăjeşte-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline încins.

Intre timp, în altă tigaie, căleşte legumele tăiate bastonaşe în unt încins.

Aşază pe mijlocul farfuriilor legumele călite, câte 2 fi­leuri de chefal prăjit şi toarnă peste ele spuma de ardei gras.

Decorează cu coacăze şi cu bucăţi de caramel.

Fileuri de chefal cu mac

Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Chefal cu legume la cuptor

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

O reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din: chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei mici (zucchini) 8 flori de dovleac […]

 

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi din: fileuri de chefal, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de chefal sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline Pentru sos: 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ardei gras mic galben, tocat 1 […]

 

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ardei, rosii si masline

Chefal cu sos de ardei, rosii si masline din: file de che­fal, sare, piper, ulei de masline, usturoi,  ardei gras, ceapă roşie, vermut, ierburi de Provence, roşii prunişoare, măsline fără sâmburi. Ingrediente: 2 bucăţi file de che­fal sare piper 2 linguri ulei de măsline Pentru sos: 2 căţei de usturoi 1 ardei gras 1 ceapă roşie 2 linguri vermut 1 […]

 

Salata orientala cu chefal si cuscus

Salata orientala cu chefal si cuscus din: fileuri de chefal, ardei roşii, năut, cuşcuş prefiert, stafide, ulei de măsline, pătrunjel sau coriandru, ras-ei-hanout, sare, piper, harissa, lamaie. Ingrediente: 8 fileuri de chefal 3 ardei roşii 1 con­servă de năut (350 g) 250 g de cuşcuş prefiert 40 g de stafide 8 linguri de ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel sau de coriandru ras-ei-hanout […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Iordan valentina

    Am avut o foarte neplacuta surpriza cand am dat de aceasta reteta. Cautand cu totul altceva am ajuns la site-ul dumneavoastra si titlul acestei retete imi spunea ceva. Am citit-o si am constatat ca este o reteta aparuta in volumul “Preparate din peste”, aparut la eitura Adevarul in colectia Delicii in bucatarie. 20 de volume ale acestei colectii au foat traduse de mine, asa ca recunosc foarte usor retetele publicate.
    Dumneavoastra ati publicat aceasta reteta fara citarea sursei, ceea ce se cheama furt intelectual, conform legii drepturilor de autor si a drepturilor conexe.
    In acelasi timp, mi se pare foarte suspect faptul ca nu aveti o adresa de contact, fapt ce ma poate conduce la ideea ca tot ceea ce publicati aici este furat din alte surse. S-ar putea sa ma insel, nu am avut timp sa verific tot site-ul, dar cel putin in privinta retetei mentionate este adevarat.
    Sper sa aveti bunul simt sa imi raspundeti si sa faceti indreptarile cuvenite.
    Fara respect,
    Valentina Iordan

  2. Stimata doamna,

    Mai intai sa ne calmam si sa gandim putin la rece inainte de a ne pune poalele-n cap. Daca v-ati uita mai bine, ati observa contactul, dar cand acuzati din toti plamanii, nu aveti cum sa-l vedeti …
    Ne cerem scuze pentru cele intamplate, insa retetele noastre sunt publicate de catre colaboratori si nu avem posibilitatea sa verificam toate publicatiile despre gastronomie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.