Chefal cu naut

Printeaza

Chefal cu naut din: chefali, naut, pasta de susan, migdale, lamai, organo, gulii, ulei de masline, usturoi, sos de soia, otet, sare, piper, patrunjel, boia, lipii.

Ingrediente:Chefal cu naut

  • doi chefali
  • o conservă năut
  • o lingură cu pastă de susan
  • 100 g migdale
  • două lămâi
  • 5 g oregano uscat
  • două gulii
  • 100 ml ulei de măsline
  • 6 căţei de usturoi
  • 15 ml sos de soia
  • o lingură cu oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • boia iute
  • lipii

 

Mod de preparare:

Chefalii se curăţă, se spală şi se ung cu ulei. Se condimentează, se umplu cu felii de usturoi, oregano şi pătrunjel, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se stropesc cu sos de soia şi oţet balsamic şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 25-30 de minute, se scot şi se păstrează la cald.

Năutul se scurge de apă, se pune într-un bol cu usturoi, pastă de susan, suc de lămâie, sare şi piper după gust.

Se adaugă puţin ulei de măsli-ne, jumătate din migdale, doi căţei de usturoi şi se pasează totul cu un blender, adăugând din apa de la năut dacă pasta este prea tare.

Se aşază peştii în farfurii, se pune alături pasta de năut şi rondele de gulie crudă, se presară cu pătrunjel proaspăt tocat şi se servesc imediat.

 

Chefal cu naut

Chefal cu naut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.