Chefal cu sos de ardei, rosii si masline

Printeaza

Chefal cu sos de ardei, rosii si masline din: file de che­fal, sare, piper, ulei de masline, usturoi,  ardei gras, ceapă roşie, vermut, ierburi de Provence, roşii prunişoare, măsline fără sâmburi.

Chefal_cu_sos_de_ardei_rosii_si_masline

Ingrediente:

  • 2 bucăţi file de che­fal
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru sos:

  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă roşie
  • 2 linguri vermut
  • 1 linguriţă ierburi de Provence
  • 5-6 roşii prunişoare
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul şi ceapa. Toci mărunt ceapa, iar usturoiul îl zdrobeşti. Speli ardeiul, îi cureţi şi îi toci mărunt. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în cubuleţe.

Inăbuşi usturoiul şi ceapa în uleiul de măsline încins, iar când se înmoa­ie, adaugi ardeiul, roşiile, ierburile de Provence şi măslinele şi continui să fierbi sosul la foc mediu, până scade.

La sfârşit torni vermutul, presari pătrunjelul şi laşi să mai dea în câteva clocote.

In timp ce sosul fierbe, ungi chefalul cu ulei de măsline, îl presari cu sare şi piper şi îl frigi pe grăta­rul încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte sau îl coci pentru 20 de minute. Serveşti peştele stropit cu sos.

Chefal cu sos de ardei, rosii si masline

Chefal_cu_sos_de_ardei_rosii_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.