Crochete de peste cu sos de iaurt

Printeaza

O reteta de crochete de peste cu ceapa, morcov, cartof, oua, pesemt, varza rosie, marar, limeta, sare, piper, ulei, iaur, mustar si cimbru.

Ingrediente:Crochete de peste cu sos de iaurt

  • un kilogram fileuri peşte fără oase
  • două cepe,
  • un morcov,
  • un cartof,
  • 4 oua,
  • 100 g pesmet,
  • o varză roşie,
  • o legătură de mărar,
  • o limetă,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • iaurt,
  • muştar,
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se fieirb în apă cu sare, se scot într-uni castron şi se lasă să se răcească. Morcovul şl cartoful se fierb, se cuirăţă de.coajă, se pasează şi se pun într-tjn castron cu sarea şi piperul după gust, mărarul tocat, două ouă, ceapa şi fileurile de peşte tocate mărunt.

Se amestecă pentru ca să se încorporeze ingredientele, se formează crochete, se dau prin ou bătut, apoi prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant ca să elimine uleiul în exces, apoi se păstrează la cald într-un cas­tron.

Varza roşie se spală, se scurge de apă, se taie fideluţă şi se freacă bine cu puţină sare, ca să se înmoaie. Se stropeşte cu sucul de limetă, se adaugă puţin ulei, piper, se amestecă şi se serveşte alături de crochetele de peşte calde.

Se servesc ca atare sau cu un sos din iaurt, muştar, sare, piper şi cimbru tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.