Cincisprezece retete cu carne de miel pentru Paşte
PrinteazaCincisprezece retete cu carne de miel pentru Paşte:
Cotlete de ied pane cu linte
O reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 1 ceapa 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper Mod de preparare:…
Cum se prepara frigarui din carne de miel (video)
O reteta video despre cum se prepara frigarui din carne de miel, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g lamb leg meat, boned and trimmed 1 tbsp mint 1 tbsp coriander 1 ½ cm of ginger, peeled and grated 2 cloves of garlic, chopped 1 lemon grass stalk,…
Tocanita de miel pentru masa de Paşte
O reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg de carne de miel 80 ml ulei 2 cepe 100 ml smantana 2 linguri faina lamaie boia patrunjel marar sare piper Mod de preparare: Caliti…
Plăcintele moldoveneşti de miel
O reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel, prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima, plamani, splina) 1 prapore de miel (oaie) 3 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde 1 legatura marar 1…
Pulpa de miel la cuptor
O reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, vin alb sec, ulei, cimbru, piper boabe, boabe de coriandru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze de salvie…
Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte
O reteta de Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte din: pulpa de miel, usturoi verde, usturoi, piper, cimbru, busuioc, oregano, delikat, vin rosu, bulion de rosii si ienibahar boabe. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 legatura usturoi verde 1 capatana usturoi piper cimbru busuioc oregano delikat 150 ml vin rosu bulion…
Lipii cu carne de oaie
O reteta de lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel, ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate 100 ml vin 1 varza…
Pulpă de miel umplută
Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste măruntaiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi cu…
Friptură de miel
Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi cu…
Read more »
Miel cu ciuperci
Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri…
Blanchetă de miel
Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte carnea….
Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez
Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la…
Pulpă de miel in aluat
Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuperci 2 ouă sare piper cimbru după gust Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa fel încât să…
Ciorbă de burtă de miel
Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei…
Bors de miel cu lobodă
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţetul, un praf…