Chiftelute de vinete cu ceapa

Printeaza
O reteta de chiftelute de vinete cu ceapa din: vinete, oua, faina alba, ulei de masline, piper alb, sare, rosii, ceapa si zahar.

Ingrediente:Chiftelute de vinete cu ceapa

  • 3 vinete mari
  • 3 ouă
  • 3 linguri faină albă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • piper alb şi sare

pentru sos

  • 500 g roşii
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe o tablă pe aragaz, se lasă să se răcească, se scurg şi se curăţă. Se toacă şi sc amestecă cu ouăle, faina, piperul şi sarea. Din compoziţie (care trebuie să rămână puţin moale), se fac chiftele ce se pun la prăjit, pe ambele feţe, în ulei bine încins. Se scot şi, după ce se scurg bine, se aşează pe platoul de servit.

Se fierb roşiile, fară pieliţe şi sâmburi, se pasează şi se amestecă cu ceapa prăjită puţin în ulei. Se adaugă o linguriţă de zahăr, se amestecă bine, şi se mai lasă pe foc câteva clocote, la flacără mică, până ce s- a îngroşat. Sosul încă fierbinte se toarnă peste chifteluţe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.