Casata

Printeaza

Casata din: caise, piersici, nectarine, zahar vanilat, vin alb, miere de albine, coaja de lamaie, frisca, gelatina si ciocolata.

Ingrediente:

  • 5-6 caise
  • 3 piersici
  • 4 nectarine
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri miere de albine
  • zeama si coaja unei lamai
  • 250 ml frisca
  • 6 foi de gelatina

pentru decor:

  • 150 g sos din fructul pasiunii sau 50 g ciocolata topita

 

Mod de preparare:

Opăreşti fructele în apă clocotită, le scoţi pieliţele şi sâmburii, apoi le mixezi.

Separat, înmoi gelatina în apă rece 10 minute. Fierbi vinul cu mierea de albine, zahărul vanilat, zeama şi coaja de lămâie, adaugi piureul de fructe şi laşi să fiarbă la foc mic, circa 5 minute, apoi îl iei de pe foc.

Adaugi gelatina în piureul de frucT te fierbinte şi amesteci până se încorporează. După ce se răceşte complet, amesteci piureul cu friş­ca, torni compoziţia într-o formă de chec şi o pui la frigider peste noapte.

A doua zi, scufunzi fun­dul tăvii în apă fierbinte pentru o secundă, o răstorni pe un platou, decorezi cu sos din fructul pasiunii sau cu ciocolată topită, tai felii şi serveşti imediat.

 

Casata

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

deserturi

Casata de pepene galben, ananas si banane

Casata de pepene galben,ananas si banane din: pepene galben, banane, ananas, nuci, brânză de vaci, zeamă de lămâie, smântână. Casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeura Casată cu fructe Casata       Ingrediente: 1 ceaşcă de pepene galben tăiat felii 2 banane tăiate felii 1/2 ceaşcă de ananas tocat mărunt 3 linguri de nuci tocate 150 g brânză de vaci […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.