Budinca de cacao cu sos de ciocolata

Printeaza

O reteta de budinca de cacao cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, lapte, unt, esenta de vanilie, miere, lapte si ciocolata neagra.

Ingrediente:

  • 50 g faina
  • un plic cu praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 125 g zahar tos
  • 2 oua mari
  • 2 linguri lapte
  • 125 g unt, plus inca putin pentru uns
  • 1⁄2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura miere pentru sos
  • 100 ml lapte
  • 150 g ciocolata neagra, rupta bucati mari

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/ 190°C. Cerne faina si cacaua intr-un castron si adauga zaharul. Pune ouale, laptele, untul, vanilia si mierea. Amesteca totul cu un mixer aprox. 2 min.

Unge cu unt o forma de budinca de 1,2 l si cu o lingura toarna in ea compozitia.Netezeste suprafata, facand in mijloc cu lingura o mica adancitura. Acopera cu folie. Asaza fundul tavii de budinca pe un servet de bucatarie impaturit (ca sa nu alunece) pe o tava de copt friptura in care ai pus apa clocotita intr-un strat de 2 cm. Coace budinca 1 ora 15 min, pana cand o scobitoare bagata in aluat iese curata.

Scoate budinca intorcand forma pe un platou. Incalzeste laptele pana se infierbanta. Ia de pe foc si pune ciocolata sa se topeasca. Toarna sosul peste budinca.

Budinca de cacao cu sos de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.