Briose cu caramel

Printeaza

Briose cu caramel din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, iaurt, esenta de vanilie, unt, frisca.

Ingrediente:Briose_cu_caramel

Pentru briose:

  • 350 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 250 g iaurt
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 6 linguri unt

Pentru caramel:

  • 2 linguri unt
  • 100 g zahăr brun
  • 90 ml friscă

 

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu jumătate diricantitatea de zahăr, adaugi sarea şi praful de copt. Mixezi oul cu iaurtul şi vanilia şi încorporezi ingredientele uscate. La final, pui untul topit.

Umpli formele pe trei sferturi cu compoziţia de brioşe şi presari restul de zahăr. Dai brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.

Pentru cremă, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul şi amesteci până ce încep să se formeze bule la suprafaţă. Adaugi frişca şi amesteci până când se îngroaşă sosul.

Serveşti brioşele stropite cu sosul caramel.

Briose cu caramel

Briose_cu_caramel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.