Avat cu legume

Printeaza

Avat cu legume din: avat, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, verdeata, vin, sare, plante aromatice.

Ingrediente:Avat_cu_legume

  • 1 avat de 1 1/2 kg
  • 1 kg cartofi
  • 150 g ceapa
  • 2 morcovi
  • 150 ml ulei
  • 1 legatura verdeata
  • 200 ml vin
  • sare
  • plante aromatice (tarhon, cimbru)

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli peştele şi legumele. Tai legumele în bucăţi mari sau în rondele groase şi le înăbuşi în 100 ml ulei, sub capac, până încep să se înmoaie.

Presari legumele cu sare şi plante aromatice şi iei vasul de pe foc.

Intr-un vas termorezis- tent uns cu uleiul rămas, aşezi legumele şi peştele porţionat şi condimentat după gust.

Torni în tavă 50 ml vin şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.

In timpul coacerii, scoţi vasul o dată şi stropeşti peştele cu vinul rămas. Serveşti peştele şi legu­mele presărate cu verdeaţa fin tocată.

Avat cu legume

Avat_cu_legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/avat-cu-legume html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.