Ardei marinati cu sardine si usturoi

Printeaza

Ardei marinati cu sardine si usturoi din: ardei graşi (roşu, galben şi verde), foi de dafin, ulei de masline, otet de vin, sare, piper, usturoi, fileuri de sardine.

 

Ingrediente:

  • 3 ardei graşi (roşu, galben şi verde)
  • 1 frunzuliţă de dafin
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri oţet de vin
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 fileuri de sardină

Mod de preparare:

Se înjumătăţesc ardeii şi se coc în cuptor până când pieliţa devine neagră şi plezneşte. Pieliţa se îndepărtează uşor cu ajutorul unui cuţit.

Ardeii se taie pe lungime în fâşii late de 3 cm şi se îndepărtează sâmburii. Se aşează pe un platou întins şi se sfarmă deasupra frupza de dafin.

Uleiul de măsline se amestecă cu oţetul, piperul şi sarea. Căţeii de usturoi se presează pe presa.

Fileurile de sardină se zdrobesc cu ajutorul unei furculiţe, se lasă la marinat. Se toarnă apoi peste ardei şi se lasă să se pătrundă cel puţin o jumătate de zi.

Ardei marinati cu sardine si usturoi

Ardei_marinati_cu_sardine_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.