Aperitiv cu ficat şi ciuperci

Printeaza

Aperitiv cu ficat şi ciuperci din: smantana, oua, praf de copt, faina, ficat de porc, cascaval, ciuperci, sare, piper, unt, marar, gogosar.

Ingrediente:Aperitiv_cu_ficat_si_ciuperci

  • 3-4 linguri smantana
  • 4 oua
  • 1 varf cutit praf de copt
  • faina
  • cate 300 g ficat de porc, cascaval si ciuperci
  • 75 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • 1 gogosar rosu, crud sau murat

 

Mod de preparare:

Baţi smântână cu un ou şi puţină sare, apoi adaugi treptat praful de copt şi făina cernută. Mixezi până obţii un aluat moale, de consistenţa smântânii.

Cureţi ciupercile, apoi le speli, le tai mărunt şi le căleşti în 50 g unt, presărând sare şi piper după gust.

Fierbi ficatul, îl scurgi şi îl tai cubuleţe. Razi caşcavalul. Speli mărarul şi îl toci fin. Intr-o tavă de 25×35 cm, în prealabil unsă cu unt, întinzi compoziţia pentru blat.

Presari deasupra bucăţile de ficat, ciuperci, mărarul şi caşcavalul. Baţi ouăle rămase împreună cu sare şi piper după gust. Le torni uniform în tavă.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 50 de minute. Când s-a mai răcorit în tavă, porţionezi preparatul şi îl decorezi cu bucăţi de gogoşar.

Il serveşti fie cald, fie rece, dacă l-ai pregătit cu o seară înainte.

Aperitiv cu ficat şi ciuperci

Aperitiv_cu_ficat_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.