Zacuscă cu mere
PrinteazaO reteta de zacusca cu mere din: gogosari, ardei gras, mere, morcovi, telina, ceapa, bulion, ulei, sare si piper.
- 3 kg gogosari
- 1 kg ardei gras
- 1 kg mere
- 1 kg morcovi
- 1 kg telina
- 1/2 kg ceapa
- 1 l bulion
- 500 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se coc pe plită ardeii şi gogoşarii şi se presară cu un strat de sare fină, apoi se pun într-o pungă de plastic pentru 20 de minute.
După acest timp se curăţă foarte uşor de pielite. Se taie în cubulete şi se pun într-o cratiţă mai mare. Ceapa, ţelina, morcovii şi merele se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se călesc separat în ulei. Când s-au înmuiat suficient, se adaugă peste gogoşari şi ardei şi se ţine vasul la foc mic, amestecând din când în când. Se toarnă în vas bulionul, se amestecă bine şi se continuă fierberea până când uleiul iese la suprafaţă.
Atunci se ia vasul de pe foc şi se pune zacusca fierbinte în borcanele uscate. Acestea se sterilizează la bain-marie 1 oră şi se lasă să se răcească până a doua zi, acoperite cu o pătură groasă.
Zacuscă cu mere
Pofta buna!