Vitel cu ciuperci si vin

Printeaza

Vitel cu ciuperci si vin din: carne vitel, ciuperci, ulei sau unt, faina, vin, ceapa, bulion, sare.

Ingrediente:Vitel cu ciuperci si vin

  • 1 kg carne vitel
  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 lingură ulei (unt)
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar vin alb
  • 2 cepe
  • 1 lingură bulion
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi mai mici, apoi se pune la prăjit împreună cu ceapa tăiată mărunt.
Separat, se spală ciupercile şi se taie în feliuţe fine. Când carnea s-a rumenit, se adaugă ciupercile şi se amestecă mereu cu o spatulă de lemn până ce ciupercile îşi pierd din apă.

Se adaugă apoi făina putin câte puţin şi, când începe să se îngălbenească, se toarnă vinul şi un pahar de supă sau de apă caldă în care s-a diluat bulionul. Se pune sarea şi se dă la cuptor la foc potrivit, până ce carnea se pătrunde bine (intră uşor furculiţa în ea).

Se serveşte caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.